Lambrechts gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer info

Blogberichten

Overzicht:  

Een warmtepomp biedt één systeem voor koelen en verwarmen
 
Een lucht-lucht warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en te koelen. Dat laatste is geen overbodige luxe, zeker in goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen waar de warmte maar moeilijk kan ontsnappen en de temperatuur al snel op loopt.
 
Nieuwbouwwoningen steeds beter geïsoleerd
De isolatienormen voor nieuwbouwwoningen worden steeds strenger, waardoor moderne huizen steeds beter geïsoleerd zijn. Vele nieuwe woningen zijn daardoor bijna luchtdicht, waardoor de warmte nauwelijks nog kan ontsnappen. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door kan de temperatuur in huis daardoor snel oplopen. Want ook het gebruik van elektronische toestellen, klusjes als koken en afwassen en zelfs de aanwezigheid van mensen genereren warmte. Airconditioning kan gelukkig helpen om de binnentemperatuur in een nieuwbouwwoning op peil te houden. 
 
Airco en verwarming in één
Je woning isoleren om vervolgens een - energievretend - aircosysteem te installeren, het lijkt op het eerste gezicht nogal tegenstrijdig. Tegenwoordig zijn er echter energiezuinige toestellen en technologieën op de markt die de lucht op een natuurlijke manier koelen. Zo is de jongste generatie lucht – lucht warmtepompen in staat om je woning te verwarmen én koel te houden. Dankzij hun aparte temperatuurregeling en de optimale luchtverspreiding geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.
 
Lucht-lucht warmtepompen voor elke woning
Bij Lambrechts kan je lucht – lucht warmtepompen van Climacon verkrijgen en deze kan je zowel binnen als buiten laten installeren. Afhankelijk van de ruimte die je gaat verwarmen, de gewenste binnentemperatuur en de isolatie van je woning, heb je bovendien de keuze uit verschillende types en formaten. Onze warmteadviseurs staan je graag bij met advies over de verschillende opbouwtoestellen en de inbouwsystemen die je volledig onzichtbaar kan laten integreren.
 
Wil je meer weten over warmtepompen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je met plezier!